18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Korsický salát

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 200 g
cukrový meloun 1/2 ks
parmská šunka 30 g
sušená rajčata 5-6 ks
sýr mozzarella 50 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Dáme je do větší mísy, přidáme dvě lžíce olivového oleje, okořeníme provensálským kořením a promícháme. Sušenou šunku (prosciutto, pancetta, schwarzwaldská, parmská) nakrájíme na tenké proužky, mozzarellu a sušená rajčata na menší kousky. Meloun vydlabeme, odstraníme slupku a nakrájíme na kostky. Vše přidáme k uvařeným těstovinám, promícháme, přidáme omyté lístky salátu, kapary a nakonec hotový salát posypeme hoblinkami parmezánu.


 


RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Kaštanové řezy

Postup: Cukr, máslo a žloutky utřeme, postupně přidáváme kaštanovou mouku a mléko,... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety "aglio olio"

Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...